Om våre kurs

Øvre Eiker Svømmeklubb arrangerer svømmekurs for Norges Svømmeforbund. 

Våre kurs er kontinuerlige, det vil si at de ikke har noen start eller slutt. 

Undervisningen går over 45 minutter - én gang i uken, hele skoleåret.

(Sommerferie, juleferie, 1. søndag i vinterferie/høstferie, påskeferie og røde dager er det fri)

Nye deltakere blir tatt inn 1 gang pr. mnd fra ventelistene.

Barna flyttes til neste nivå straks de mestrer delmålene på gjeldende kurs. Da får de også utdelt diplom og merke.

Påmelding til ventelistene skjer via påmeldingsportalen tryggivann.no . Velg "opplæringstype" "alle" og "Øvre Eiker"

Når det er ledig plass på kurset vil du få en mail fra Trygg i vann om å bekrefte plass. Når du har logget inn på Trygg i vann (Velg bekreft plass i menyen) og bekreftet plassen er barnet påmeldt kurset.

Kursdeltagere må være forberedt på at avlyste kursdager kan forekomme, enten som følger av tekniske forhold vi ikke er herre over -som for eksempel for kaldt vann i bassenget, stengt basseng og sykdom. Det gis ikke kompensasjon for slikt. 

Hver deltaker må sørge for at de ikke reserverer seg fra massemail på Trygg i vann. Dersom du reserverer deg fra massemail vil du ikke motta viktig info på mail fra klubben. 


Betaling

Kurset har månedspris. Fakturaen sendes den 10. i hver mnd, for kommende periode. E-faktura kommer i nettbanken om du har registrert deg som e-faktura mottaker i banken din.

Hver periode går fra 20. i mnd  til 19. i neste mnd.

Prisen er den samme hver måned og er beregnet ut fra antall kursdager per år. 

Det faktureres for 10 perioder per år. (Ingen faktura i juni og juli)



Velg "alle" og "Øvre Eiker"


Medlemskap

Alle som skal delta på kurs i regi av ØESK må betale medlemskontingent til klubben. Dette er lovbestemt, og det er viktig i forhold til f.eks. forsikring v/skade. Medlemskontingent på 200 kr faktureres på første faktura i kalenderåret.


Utmelding

Frist for utmelding er 1. hver måned. Avmelding kan kun gjøres skriftlig på e-post til leder@oesk.no  og gjelder fra og med perioden etter utmeldingen. 

Eksempel: Dersom du melder deg av innen 1. januar, trener barnet ditt tom 19. januar. Dersom utmeldingen kommer etter 1. januar, har dere plassen tom 19. februar og får faktura også for denne perioden.




Svømmeskolen vår har fokus på

– Svømmeopplæring skal være gøy

– Ferdighetsutvikling ut fra den enkeltes forutsetninger

– Svømmeteknisk utvikling

– Kognitiv utvikling




Våre kurs


Begynneropplæring



VANN

Vannmerke-nivået fokuserer på de grunnleggende øvelsene for vanntilvenning. Nivået er for deltakere som ikke har noen erfaring i vann tidligere, og mange av klubbene tilbyr denne opplæringen fra 4-5 års alder. Det er på dette nivået man skaper grunnlaget for læring av de fire kjernefunksjonene 'Dykke', 'Flyte', 'Gli' og 'Fremdrift'.

Læringsmål

1. 'Frakte' et svømmebrett som ligger i vannflaten gjennom bevegelser med armene, men uten å berøre det. Deltakeren må frakte brettet minst frem meter uten å berøre det.

2. Stå i hoftedypt vann og la en partner sprute vann på seg. Det er lov å beskytte seg med armene, men ikke å snu seg vekk. Deltakeren må la seg sprute på i minst 15 sekunder, og hendene skal ikke holdes foran ansiktet.


HVAL

Hvalmerke-nivået fokuserer på kjernefunksjonen 'Dykke', som innebærer at man skal kunne dykke kroppen under vann. For å lære å svømme må man kunne oppholde seg under vann - dykke, og orientere seg der. Dette innebærer også at man kan kontrollere pustingen: puste inn - dykke under - se og orientere seg - komme opp - puste ut og inn.

Læringsmål

Kombinere hopp fra bassengkanten - dykke - orientere seg under vann - hente gjenstander til overflaten.

SKILPADDE

Skilpadde-nivået fokuserer på kjernefunksjonen 'Flyte', som innebærer at man opplever oppdriften i vannet. Den bevisste opplevelsen av at vannet 'bærer' kroppen er helt sentral i svømmeopplæringen. Flytingen påvirkes av kroppens holdning, og ikke minst pusting. Forutsetningen for å flyte er at mest mulig av kroppen er under vann. Derfor følger flyting etter dykking.

Læringsmål

Flyte som en pil på magen og på ryggen, med armene strukket frem, i minst 15 sekunder på hver side.

PINGVIN

Pingvin-nivået fokuserer på kjernefunksjonen 'Gli', som innebærer at man flyter i bevegelse, enten under vann eller i overflaten. Det gir deltakeren mulighet til å erfare vannets motstandskraft. Å gli forutsetter at man kan holde pusten og flyte.

Læringsmål

Kombinere aktivitetene hoppe - flyte opp - innta linjeholdning på magen i vannflaten - gjøre crawlbeinspark med armene strukket frem - dreie over på ryggen - gjøre beinspark i linjeholdning og puste.

SELUNGEN

Selungen-nivået fokuserer på kjernefunksjonen 'Fremdrift', som innebærer at man skaper fremdrift i vannet ved hjelp av arm- og beinbevegelser. Målet er å nytte motstandskraften i vannet slik at bevegelsene fører til fremdrift.

Læringsmål

Stupe uti på dypt vann - svømme 12,5 meter på magen - skifte retning - svømme 2-3 meter mot startstedet - stoppe - flyte i 30 sekunder - svømme på ryggen tilbake til utgangspunktet.

Videregående opplæring


SEL

På Sel-nivået har man fokus på svømmeartene crawl og rygg. Disse svømmeartene har deltakerne lært grovkoordinert på den grunnleggende svømmeopplæringen. På dette nivået tar vi det et steg videre, og arbeider med øvelser som gjør at deltakerne skal kunne svømme crawl og rygg finkoordinert.

Læringsmål

1. Kunne svømme crawl og rygg finkoordinert
2. Kunne varsle om hjelp (1-1-3), benytte «forlenget arm» og kaste redningsline/livbøye



SJØLØVE

På Sjøløve-nivået har man fokus på å lære bevegelsen i bryst og butterfly (delfinbevegelsen). Deltakerne har lite erfaring med dette fra den grunnleggende svømmeopplæringen, så det er viktig å arbeide med det grunnleggende på dette nivået.

Læringsmål

1. Kunne utføre bryst- og butterflybevegelsen (delfinbevegelsen)
2. Kunne utføre overlevelsesflyting og H.E.L.P.-stillingen (flyteteknikk i kaldt vann, med redningsvest)



DELFIN

På Delfin-nivået har man fokus på å lære teknikk i bryst og butterfly. Fra Sjøløve-nivået har deltakerne fått erfaring med delfinbevegelsen, som kjennetegner både bryst og butterfly. På dette nivået skal deltakerne få mer kjennskap med svømmeteknikkene i bryst og butterfly slik at de mestrer disse grovkoordinert.

Læringsmål

1. Kunne svømme bryst og butterfly grovkoordinert
2. Kunne svømme med klær og trå vannet